Școala de Vară: Orientarea și Gestiunea Carierei – Ediția VIII 2021

Oradea

Campusul Universității din Oradea

Perioada de derulare

Monday, 16 August, 2021

Friday, 27 August, 2021

Responsabili proiect:

Barabaș Bernard Filip, Leghezeu Alexa Nicole

Grup tinta: Elevii din liceele Județului Bihor și la nivel regional , Clasele a 10-a și a 11-a

Proiect Educațional ”Școala de Vară: Orientarea și Gestiunea Carierei” 2021

1) Scopul

Scopul acestui program este de a veni in ajutorul mediului de invatamant liceal, al Universitatii din Oradea si Mediului de Afaceri Bihorean prin crearea unui spatiu comun de interes, prin care elevii de liceu, viitori studenti, implicit experti pe piata fortei de munca din Romania, au oportunitatea de a intra in contact cu mediul de afaceri bihorean, stabilirea de legaturi inter-umane si de a le oferi sansa de a-si gasi o viitoare cariera pe domeniu. Dorim sa venim cu o inovare in procesul de comunicare dintre mediul studentesc si mediul de afaceri, sa fim pivotul care usureaza accesul studentilor pe piata actuala de munca in Bihor.


2) Grupuri ţintă, beneficiari

Elevi de liceu clasele a 10-a și a 11-a;

3) Activitățile principale (descrierea activităților)

În cadrul proiectului participanții vor fi supravegheați de către coordonatorii lor de grupă, compuși din studenți ai Universității din Oradea, selectați de către organizatorii proiectului. Programul de activități va începe din data de 16 August 2021 și se va finaliza în 27 August 2021.

În program participanții vor beneficia de următoarele:

Cursul de Orientare în Carieră, ce va fi susținut de către Psiholog Sofia Augusta Laza, alături de Psiholog Ioana Maria Oros și Tănase Alexandra.

Participanții vor avea întâlniri de socializare și discuții cu studenții senatori ai facultăților universității din Oradea, odată ce și-au ales fiecare facultatea dorită;

Participanții vor avea inclus în program o sesiune de cunoașterea companilor orădene organizat în două paneluri:

a) Întâlnirea cu Asociația Firmelor Bihorene;

b) ”Study visit” în companii orădene;

Vor beneficia de un eveniment în cadrul proiectului intitulat ”Târgul Facultăților și Asociaților Studențești” unde vor putea afla multe detalii despre facultatea care doresc să o urmeze, iar ulterior vor avea cursuri introductive după ce înscrierile formale se vor înfăptui.

Participanții vor avea activități de tip teambuilding, ieșiri în oraș, ”Treasure Hunting”, seară de Karaoke, activitatea de paintball/airsoft, laser tag, Krea Karting, seara de film, pool party, cursuri de dans hip hop etc.

 

 

 

Responsabil proiect: Barabas Bernard Filip, Leghezeu Alexa Nicole;

Locație: Oradea – jud Bihor;

Perioada de derulare:  16 AUGUST 2021 – 27 AUGUST 2021;

Cost înscriere:

 • Doar participanți din Oradea – 300 RON

Înscrie-te apăsând pe banner!

Activitati principale

 • Misiunea: consiliere, dezvoltarea personală și profesională a tinerilor liceeni pentru a facilita direcționarea și inserția lor în universitate și pe termen lung profesională, prin:
 • Organizarea de activități educative, extra-curiculare cu participarea elevilor și a reprezentanților mediului de afaceri.
 • Identificarea punctelor slabe și forte și orientarea lor înspre o specializare cât mai aproape de calitățile lor.

Cunoașterea Carierei:

 • Autocunoastere – teste de autocunoaștere Holland (evaluare);
 • Alegerea și orientarea carierei (a specializării, a domeniului, Facultății) în funcție de aptitudini;
 • Planificarea carierei – un plan de cariera – auto-analiza SWOT asistată de formator.

 

 

Rezultate estimate

 • Sporirea gradului de informare a elevilor cu referire la Universitatea din Oradea. Creșterea șanselor ca elevii să opteze pentru mediul academic bihorean. Creare de viitoare resurse umane și experți pe piața forței de muncă din Bihor.
 • Capacitarea studenților în a se implica în proiecte reale în mediul asociaților de studenți/tineret;
 • Conștientizarea faptului că și la Universitatea din Oradea sunt oportunități de dezvoltare a unei cariere propice mediului actual de afaceri;
 • Elevii vor cunoaște studenți actuali ai universității și vor lega prietenii și se vor informa despre studiile care le urmează aceștia, oferind un feedback util participanților;
 • Elevii vor fi chestionați cu un formular de feedback prin care li se va cere opinia pe tot parcursul activității;
 • Se va crea o bază de date cu elevii participanți și pe parcursul perioadei de liceu se vor trimite informații cu privire la mediul Universității din Oradea, posibilitățile de studii din Universitatea din Oradea și oportunități de job;